Favoriter i repris

På konstrondan i Eksjö blev hörnan Favoriter i repris en riktig succé. Jag har ställt ut mycket i små kommuner och mestadels är det konstföreningen eller kommunen som står för inköpen. Efter en målning varit med på många utställningar är det inte lika aktuellt att ha med den på nästa. Då kan det vara lämpligt att den går i utställningspension. Jag väljer ut ett fåtal verk som Favoriter i repris med pris 950:- för storlekar upp till 60x60cm och 1700:- för storlekar upp till 100x100cm (Ordinarie priser från 1.800:- till 11.800:- på dessa storlekar, alla priser inklusive 12% moms). Med eget galleri lär jag inte göra lika många utställningar på annan ort, och behöver helt enkelt inte ett lika stort lager av konst. Nu finns Favoriter i reprisGalleriet i Garaget.

Favoriter i repris. Small/Medium upp till 60×60 950:-, Large upp till 100x100cm 1700:-

Varför har jag haft stort lager? Från min bok Konstriket: “Jag följer Georgia O’Keeffes råd och har konstverk för minst tre soloutställningar färdiga i min ateljé. Varför tänkte hon så? För det första signalerar det till samlare, museer, curatorer och gallerister att man är seriös och produktiv samt konsekvent kan producera nya verk. För det andra kan man lätt tacka ja till möjligheter med kort varsel. Det händer oftare än man tror. Det är sorgligt att höra kollegor berätta att de tackat nej för att de hade producerat för lite. För det tredje så kommer möjligheterna ofta på samma gång. Helt plötsligt är man bokad för tre utställningar samtidigt. Då är det roligt att tacka ja. På många sätt är det enklare att göra flera utställningar parallellt, det blir en synergi i planeringsarbetet. Då ligger fokus på att nå ut med sin konst, en helt annan energi än när man är i skapande fas och helst sätter upp “stör mig inte” skylten.”

Både Ölandsbladet och Barometern har varit på besök i galleriet:

Förutom den fina artikeln om galleriet har bloggen Alvarsamt recenserat min senaste bok:

”Man måste själv läsa sig fram till sanningen inom en mängd olika områden då politiker och massmedier sviker. Så sammanfattar jag Eva Dillners utmärkta lilla bok Bortom förnekelsens dimmor, utgiven på Divine Design. På bara 77 sidor avverkar Eva 37 kapitel. Ämnena är många, men som en röd tråd genom boken går gammelmediernas svek, migrationens totalfiaskon, politikernas skönmålningar och den uppenbara bristen på kunskap, fakta och sanning. Bilden av ett Sverige på väg åt fel håll är uppenbar, vilket framgår redan i bokens första mening. Bortom förnekelsens dimmor kan ses som en praktisk handbok om hur du skaffar dig nödvändig kunskap om de akuta problemen i en värld i så snabb förändring att ingen kan veta allt, inte ens det mesta.” Läs hela recensionen av Staffan Lagerström, journalist/fotograf som bloggar om södra Öland på Alvarsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s